Stop and Smell The Roses

sara-che-stop-and-smell-the-roses-back-söndergaard-basket-bag-curly-short-hair

 

Jag kan inte riktigt förstå att det är redan andra juli, hälften av 2018 har passerat och även om detta år har varit händelserikt på många plan så har det gått fortare än vanligt.

Juli innebär insdustrisommar, många har gått på ledighet och kanske tom lämnat stan. Jag kommer inte resa under juli, jag älskar den här tiden på året i Sverige och vill ta vara på det.

Oavsett läget, vad du gör eller hur din livssituation ser ur, vill jag bjuda in dig till att ta ett djupt andetag. Stanna upp, kolla på din omgivning, vart befinner du dig just nu i denna stund? Även om livet kan kännas som ett tåg på räls är det viktigt att vara medveten om vad som händer just nu, istället för att älta över vad som hände igår eller oroa över morgondagen.

När livet känns överväldigande brukar jag använda mig av mindulness övningar för att ta mig tillbaka nuet. När min pappa gick hastigt gått bort i en hjärtattack på andra sidan jorden fick jag lära mig verktyg hos en psykolog och mindfulness terapeut. På den tiden bodde jag i Göteborg och pendlade dagligen till mitt jobb i Borås, när jag var tillbaka på jobbet kunde jag inte minnas resan från Göteborg till jobbet. Jag kunde inte vara närvarande i min själv för att livet var väldigt tumult, tills jag lärde dessa knep som även hjälpte mig att kontrollera min migrän som då dök upp ganska ofta pga omständigheterna.

sara-che-stop-and-smell-the-roses-back-söndergaard-basket-bag-curly-short-hair

 1. Börja med att ta ett djupt andetag.
 2. Titta runt och observera din omgivning.
 3. Fokusera på vart du befinner dig just nu, hur ser det ut?
 4. Observera detaljer medan du fortsätter vara medveten om din andning.
 5. Sist men inte minst, fokusera din energi ner mot fötterna

Det sista steget är en personlig touch som jag adderat. När vi är mkt i vårt huvud förlorar vi kontakt med resten av vår kropp och vår verklighet. Ibland kan människor prata utan att du hör dem pga. du är för ockuperad av alla tankar och funderingar. Det här är jättevanligt, jag möter dagligen personer som är så uppe i deras stress att förmågan att lyssna inte finns pga. tankar, stress och oro.

Inom yogan och meditation är andetaget det essentiella verktyget för att komma tillbaka till nuet. Genom att bli medveten av vår andning kan inte din hjärna fokusera på igår eller imorgon. Din mentala kraft inte fokusera sig på två saker samtidigt, och därför blir andetaget ett enkelt sätt för mig att komma tillbaka till nuet när jag känner hjärnan och egot börjar spinna iväg.

Har ni testat mindfulness? Vad tycker ni? Hur gör ni för att varva ner och komma tillbaka till nuet när allt går fort? Hoppas att ni får en underbart start på den här måndagen och veckan, jag hoppas att ni tar er tiden och stannar upp och luktar på blommorna.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Hittade precis in på din blogg. Och fastnade. Sitter på jobbet, det är oerhört lugnt och inte direkt något att göra. Därför blev det lite surfande en stund. Hu8r som helst. Mitt bästa för att varva ner och hitta tillbaka till lugnet är att stanna upp. Ta ett par djupa andetag, det kan vara på toa, vid busshållplatsen, hemma i köket eller ute på en klippa vid havet. Tömma hjärnan och landa. Sen brukar alltid några yogaposer hjälpa. Att hitta in i mig själv.

  Anna 2018-07-24 10:29:49 http://ingenannansord.wordpress.com
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Hej Anna! Vad kul att du hittade hit, välkommen! 🙂
   Tack för att du delar med dig, visst är det fantastiskt hur ett par djupa andetag kan förändra så mkt. Samma med yoga poser, innan jag började praktisera yoga dagligen trodde jag av någon anledning att behövde köra ett pass för att känna av effekterna, visade sig att några få solhälsningar gjorde mer än vad jag kunde föreställa mig. Kram! 🙂

   sarache 2018-07-24 16:32:47
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!