HSP: How to deal peoples negative energy

sara-che-hsp-HSP- How to deal people with negative energy-sister-p-necklaceFörra veckan hade ni möjlighet att ställa frågor via Instagrams nya funktion, jag fick några kanonfrågor som jag vill lyfta här då många av oss handskas med just den typen av utmaningar, speciellt vi högsensitiva.

Fråga: Tips för att hantera familjemedlemmar som tillför negativ energi?

Till en början, att vara empatisk och/eller HSP innebär att du har fler sensorer än 80% av jordens befolkning. Bara det är en fantastisk sak att ta till sig. Du är inte som andra, och desto snabbare du kan acceptera det och leva efter dina behov kommer det bli lättare för dig att navigera dig runt livet. Det kan kännas utmattande, just för att du är uppkopplad på vad dem omkring dig känner och tänker (=energi) som om det vore din egna.

Och just för att du är HSP är du naturligt dragen till att vilja att dem omrking dig ska må bra, du sätter andras känslor före dig istället för att lyssna på vad dina signaler försöker säga dig. Speciellt när vi har familjemedlemmar som är negativt lagda.

Oavsett hur annorlunda du känner dig från familj, ha i åtanke att dem gör så gott dem kan i den stunden, även om det betyder att de brister i sitt beteende gentemot dig. Det betyder inte att dem har rätt att agera hur dem vill, absolut inte, men kanske vet dem inte bättre. Kanske har dem haft en barndom som har påverkat dem? Kanske har livserfarenheter format dem att resonera på ett annat sätt? Kanske finns det skillnader i generationer och även i det kulturella som präglat oss?

 

”When we know better, we do better” ­– Maya Angelou

 

Jag bär hennes ord i mitt hjärta, för att påminna mig själv att känna mer medmänsklighet till mig själv och andra. Eftersom du är HSP, är det naturligt för dig att ha tillgång till djupare känslor av medmänsklighet till din omgivning, det här är din superkraft! Din super power.

Sist men inte minst, sätt gränser från hjärtat. Jag kan tycka att order gränser har en negativ accessoasion, så är inte fallet när du sätter gränser från hjärtat. Du behöver inte ta plats i andras negativitet.

Det finns dem som tror på energitjuvar. Jag gör INTE det. Det här hade jag inte sagt för några år sedan men med erfarenhet har jag fått lära mig att ingen kan ta något ifrån mig, som jag inte är villig att ge upp. Ingen kan ta något ifrån dig, och om du blir påverkad av din omgivning är det endast upp till dig att ta ansvar för dig och din energi. När du agerar från total kärlek i dig själv, mynnar det ut i allt omkring dig. Negativa personer kommer inte påverka dig, så länge du inte tillåter det. Med det menas inte du ska peka med pekfingret hur andra ska betee sig, för så länge personer i din omgivning beteer sig på ett visst sätt signalerar det att du har den energin aktiv i dig själv.

Så vad kan du lära dig från situationen? Vad är det med din familjemedlems negativitet som du kan lära dig ifrån? Hur kan du ha ett öppet sinne för att dem, precis som du är en själ som har en mänsklig upplevelse, så har dem detsamma.

Tre enkla steg till förändring:

  1. Vad innebär det egentligen att vara HSP
  2. Kultivera och förvalta din kärlek till medmänniskorna
  3. Sätt gränser och släpp taget med kärlek

Det tog mig många år att förstå att jag inte bara tog ansvar för andras känslor, men att jag även bar dem som de vore mina. Jag visste inte skillnaden, och ingen hade lärt mig. Jag kommer aldrig glömma första gången, första gången jag steg in i ett rum och kände andra, men tog ingen ägarskap för andras känslor. Oprah hade kallat det för ett ”Aha-moment”, och det är exakt så det kändes.

Aha! Det här är inte mina känslor. Jag kände på ett sätt innan jag steg in i rummet och efteråt kände jag något annat. Det var inte mitt. Vilken lättnad. Vilken insikt! Med denna lärdom vill jag avsluta med att varje steg räknas, det finns inga genvägar och endast du kan transformera situationen. Även om det inkluderar andra personer, som tex familjemedlemmar.

Hur gör ni för att hantera negativitet? Vad är era bästa tips till att handskas med personer som har en lägre frekvens?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!