Morning Ritual: Insights after a year of practice

sara-che-pierre-robert-yoga-set-sport-green-top-tights-stockholm

Min mamma introducerade min till yoga när jag var 15 år, på den tiden hade vi flyttat tillbaka till Iran. Min morbror, som är en otroligt vis och insiktsfull man introducerade yoga till min mamma när vi befann oss under en utmanande tid. Det var en utmanande tid för hela familjen, både mamma och jag kände oss mentalt starkare efter att vi hade påbörjat praktisera.

Snabbspola 18 år fram, dvs för över ett år sedan då jag fann min på en utmanande plats. Jag mådde inte bra i mig själv, panikångesten var konstant till den graden att jag gick omkring med så mkt ångest i min kropp att jag hade blivit avdomnad trots att jag hade börjat nysta upp alla känslor året innan.

Min intuition hade blivit starkare, en röst inom mig repeterade gång på gång ”morgonrutin”. ”Yoga och meditera”. Där och då var jag inte öppen för det, men den inre rösten var envis. Jag var motvillig men kände att jag vill inte leva ett liv där ångesten blir så stor att jag bara vill gömma mig under täcket. För det fanns dagar som kändes så. Det var bara ge det en chans, en ärlig chans. Jag visste att jag behövde göra något aktivt för mitt välmående, och att det behövde vara ett aktivt val som jag gjorde av kärlek till mig själv. Något som jag kunde hålla mig till på en dagligbasis och som inte tog så lång tid (hej morgontrött).

Jag vill understryka att jag var långt ifrån något proffs, jag var på ruta ett och jag kunde inte ens hålla uppe min egna kroppsvikt när jag gjorde en planklikande position. Och när jag försökte, föll jag platt på magen. Men jag gav inte upp för det.

Samma sak med meditationen, jag hade nosat lite på meditationer när jag träffa min bästa vän under skolgången på Textilhögskolan. Hon är utbildad kundalini yogalärare och gav mig några enkla meditationer att börja med – det kändes främmande och jag ville göra allt annat än att sitta still och vara stilla.

Men när jag verkligen hade bestämt mig för för att påbörja en morgonrutin kände jag att kunde hålla mig till sex solhälsningar. Solhälsningar består av en serie mjuka, flödande rörelser som binds ihop med hjälp av andningen. Solhälsningar är särskilt bra för dig som är nybörjare. Jag letade igenom Youtube men hittade inget som kändes rätt, letade vidare på Pintrest där jag hittade bilder som visade position efter position. Samma sak med meditationen, gick in på Youtube och sökte på guidade meditationer tills jag hittade The Honest Guys, en kanal av par australienska killar med jättehärlig energi (tips!).

sara-che-pierre-robert-yoga-set-sport-green-top-tights-stockholm

Top och tights, Pierre Robert Yoga Sport.

Tre dagar in på min ritual som jag kallar det, tog morgontröttheten över. Jag gick till jobbet. Hade en kunglig pissdag. Kom hem. Ångesten var total. Jag la mig i sängen. Drog täcket över huvudet, och lät sömnen skölja bort allt obehag som jag bar på. När jag vaknade morgonen därpå visste jag att jag inte ens ville riskera utsätta mig själv att för att må så. Och DET blev min morot, jag fann motivationen i att om 10-15 min av min morgon kan gå till att jag ställer mig på en matta och utför 6 solhälsningar följt av 10 min meditation så har jag med hjälp av att jag börjar min dag med att agera utifrån kärlek till min kropp och själ–så kommer det mynna ut i resten av min dag.

Jag började med att spela in mina morgon ritualer för jag visste att om jag delade med mig, så kunde det motivera mig till att vara konsekvent i min praktik. Och tack vare alla fina extremt supportande följare på Instagram blev jag mer peppad till att dela med mig. Jag har nästan kört varje dag i ett år, hahah. Och många säger att dem får sin dos av meditation av att se mig mediterar – kanon! Jag har lärt mig oerhört mkt längs med vägen och är ödmjuk inför allt jag kommer att lära mig.

Det jag vill dela mer er är att inte vara rädda för att gå emot er själva. Var inte rädd för att göra något som du mentalt kan ha någon låsning gentemot.”Vaddå ska jag bli en sån där yogi nu?”. ”Nä men jag mår inte dåligt”, fast vi båda vet att du pratar egentligen om dig själv på ett sätt som du aldrig skulle göra mot någon annan. Om du bara tycker att du är en ok person – då är det dags att börja kolla in för du ska känna och veta hela vägen in, och hela vägen ut att du är fantastik.

Nej, du ska inte bli någon annan än dig själv. Du ska endast hitta tillbaka på din kärna och lämna alla titlar och värderingar någon annanstans.  Jag hade fler låsningar än vad jag ville erkänna för mig själv, trots att hade gått upp varje morgon i ett halvår. Däremot hade jag en medvetenhet tack vare min praktik som gjorde att jag kunde urskilja mig från mina tankar. Jag hade en medvetenhet som kunde urskilja mig från mina känslor. Så när muppiga tankar pluppade upp på ytan kunde jag observera dem och vara neutral. ”Aha, är det så jag tänker. Undra hur det kommer sig?”. Och det är när vi är villiga att kolla på oss själva mer kärlek, och redo att transformera den negativa energin med kärlek som vi kan se en inre förändring som kommer mynna ut i allt du gör.

Hur tycker du om att börja din morgon? Brukar du avsätta lite tid till dig själv när du stiger upp på morgonen? Vad tycker du om att göra? Hur ser din morgonrutin ut?

Follow my blog with Bloglovin

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • YES! I absolutely LOVED reading this post, about your connection with yoga, meditation and your mind. After following you for a couple of years, it’s safe to say that I can see that you’ve changed (in a positive way), you are stronger, confident than you was before. It may sound weird, but I can somehow feel that you are much happier (as in with yourself) than you was in the first place. Keep it up Sara!

  I also love Honest Guys on YouTube! I believe my first meditation with the Honest Guys was probably 6, 7 years ago when I broke up with my ex-boyfriend. The Honest Guys definitely helped me going through that painful period. Anyway, my morning routine does not include meditation/yoga. However, I do some stretch and mobility exercises and I also drink a glass of hot boiled water everyday 🙂

  Vivian x

  Vivian 2018-06-07 14:08:03 http://www.viviantse.net
  Svara
  • Svar på Vivians kommentar.

   Thank you so much Vivian! I’m glad you enjoyed reading it. Your observation is very correct, I’m not even the same person i was two years ago. A lot have changes and committing to what makes me feel good has essentially been what has been the force of change 🙂 Trust me, it doesn’t sound anything but accurate my dear.

   It gladdens me every time someone tells me they’ve been using The Honest Guys, their material is really good and especially in the beginning. Sounds like you have a morning routine of your own, and that’s what most essential that we start our days doing something for ourself – which we’ve chosen for ourselves.

   Sara x

   sarache 2018-06-08 16:10:27
   Svara
 • Tack för att du delar med dig! Jag har verkligen inspirerats av din morgonrutin och älskar dina inlägg! jag har yogat & mediterat i lite över ett år men inte varit helt konsekvent, inte hittat en rutin jag fullföljer. Men nu har jag börjat göra morgonrutin- 15-20 min yoga följt av 15-20 min meditation. Men känner att jag behöver korta ner rutinen lite pga tidsbrist. Kollade lite på solhälsningar, såg att de fanns flera och att de tar olika lång tid? Vilken gör du? 🙂 Återigen – TACK för att du delar med dig och inspirerar!

  Amanda 2018-06-05 09:42:47
  Svara
  • Svar på Amandas kommentar.

   Tack själv Amanda! Det betyder så mkt, tusen tack!!! Jag förstår dig helt, det viktiga är att hitta något som funkar för dig. Jag kör 6 (tre per respektive sida, dvs höger vs vänster) solhälsningar på morgonen följt av 5-10 min meditation på vardagar, på helgerna brukar jag meditera längre. Jag kommer publicera ett inlägg i veckan ang hur vi kan skapa en konsekvent morgonrutin. I mitt Pinterestkonto hittar du bilder som jag använde mig av när jag började yoga på morgonen: https://www.pinterest.se/sara_che/yoga/

   Hoppas det hjälper, om inte så fråga på så ska jag göra mitt bästa för att besvara 🙂 Åhh tack själv, det är fina hjärtvärmade kommentarer som detta som motiverar till att fortsätta dela

   sarache 2018-06-05 14:34:11
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!