Detox: Taking a Social Media Break

sara-che-fashion-blues-knit-day-birger-et-mikkelsen

Jag har tidigare nämnt att jag har velat ta en paus från sociala medier. I lördags hände det, det kom bara, spontant, men ändå inte. Jag skrev på min story att jag försvinner ett tag.

Jag raderade appen från min telefon, därefter noterade jag olika känslor som kom som en våg efter den andra. Jag tycker det är intressant att notera vad som kommer upp inom mig, och jag noterade var hur invävt det är för mig att dokumentera och uppdatera. Och att inte göra det, gav utrymme för något annat.

Därför ska jag föra en liten dagbok här på bloggen så ni kan följa med mig på den här resan, så får vi tillsammmans se vad som kommer ut på andra sidan. Jag vet inte hur lång pausen blir,  jag kör så länge som det känns rätt.

Har du tagit pauser från sociala medier? Eller velat göra det? Haka på mig, så gör vi det tillsammans. Min generella uppfattning är att många jag pratar med upplever att det börjar bli lite mättat – visst för det med sig mkt gott. Samtidigt som det handlar om att ha en sund relation till sin telefon och appen.

Spenderar vi tiden medvetet, eller fyller i tomrum, förvillar tiden, istället för att vara här och nu. Eller har det gått så långt att det börjar bli ett inbyggt auto-pilot-beteende? Ett flyktigt beteende? Hur tänker ni?

 

sara-che-fashion-blues-knit-day-birger-et-mikkelsen

Just nu är jag väldigt sugen på blåa stickade tröjor, som tex den på bild från det här stället. Nedan har jag tagit fram några andra favoriter.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • ?‍♀️ har precis bestämt mig för att göra samma sak. Raderat instagram och facebook från telefonen då jag spenderar allt för många timmar om dagen med att scrolla/slösurfa och ofta frågar jag mig varför jag gör det, då det inte ger mig speciellt mkt mer än stress över att jag hade kunnat ägna min tid åt något annat- samt att det leder till att jag jämför mig med andra.
  Tröjan du har på bilden, vart hade du köpt den föressten?

  Frida 2018-09-18 11:01:46
  Svara
  • Svar på Fridas kommentar.

   Underbaaaart! Hejja dig!!! Jag känner igen mig själv så mkt i det du skriver. Speciellt att jag kan använda tiden till att faktiskt göra allt jag vill göra. Hur kändes det efteråt för dig? Var det en lättnad? Eller kom lättnaden senare? För mig tog det ett par timmar, nu har det gått några dagar och jag är så glad över detta beslut. Och TACK för att du delar med dig, blir så inspirerad och taggad! Tröjan kommer från Lindex, uppdaterar inlägget med länk så du kan hitta den. 🙂

   KRAM!

   sarache 2018-09-18 21:15:53
   Svara
   • Svar på saraches kommentar.

    Hmm det kändes lite ångestfyllt första dagarna nästan som abstinens, tog i vanling ordning upp telefonen flera ggr/h och skulle av gamla vana gå in på någon av apparna för att slöscrolla. Idag känns det bättre, men tror att det kommer ta ett par dagar innan den total lättnaden infinner sig. Läskigt ändå att man kan bli så påverkad/beroende av sociala medier och inte riktigt vet vad man ska göra istället för att slösurfa? Kanske det blir så att jag både raderar mitt instagramkonto och facebook tillslut och inte bara apparna, hade varit rätt skönt om jag kommer till den insikten:)

    Frida 2018-09-19 16:39:37
    Svara
    • Svar på Fridas kommentar.

     Jag kan verkligen relatera till allt du skrev Frida. Ja, det är läskigt men jag hoppas du inte låter ångesten ta över dig. Jag nämnde bla. i min senaste uppdatering att dessa appar är konstruerade att göra oss beroende. Jag läser en bok istället, det ger mig så mkt mer än att titta på vad andra gör. Jag tycker du är otroligt stark och insiktsfull som gör detta, oavsett om du väljer att radera dina konton helt eller inte. Att du tillåter dig själv uppleva skillnaderna. Gör det som känns rätt för dig, tillåt dig inte bli påverkad av någon annans åsikt. Lyssna in och agera på det som känns lätt och sant för dig. 🙂

     KRAM!

     sarache 2018-09-20 14:02:46
     Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!