Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Meditation Monday: 6 simple steps to get you started

sara-che-monday-meditation-insight-best-app-workout-empire

Från att jag började dela min morgonrutin på Insta-stories har jag fått många frågor kring meditation. Det är jättekul att det finns ett stort intresse och att fler personer är öppna för att testa.

Att meditera för med sig både mkt gott till det fysiska, samt det mentala. Det reducerar ångest, blodtryck, spänningsrelaterad smärta, sömnlösthet, muskel- och ledproblem för att nämna några fördelar.

”Men hur startar jag? Hur vet jag om jag gör rätt eller fel?” Det är två frågor som jag får nästan dagligen. Det finns inget rätt eller fel sätt att göra det på, du kommer bli bättre på att göra det med tiden.

Tid: 5-10 min i början, avancera efter din takt.

Vad behövs: viljan att mediterat och en telefon

*Börja med att sätta mobilen på flygplansläge, därefter sätt på din Timer. I början är det viktigt att inte bli distraherad under meditationsprocessen, eftersom du kan bli chockad ut ur ett avslappnat tillstånd kan orsaka huvudvärk.

Om du mediterar till en guidad meditation, lägg telefonen uppochner, eller på Stör ej läge (inte säker om alla telefoner har den funktionen) så du kan lyssna på meditationen utan att bli störd av inkommande samtal, meddelanden eller notifikationer.

Sitt bekvämt

Välj en plats där du kan sitta tyst och vara ostörd. Välj en sittposition som känns bäst för dig, i sängen i en stol, eller kanske på golvet. Om du är ovan att sitta på golvet kan det hjälpa ryggen att komma lite upp genom att sitta på en filt eller kudde. Välj det som känns mest naturligt för dig så länge din rygg får stöd. Jag skulle råda dig att inte lägga dig ner, för du kan somna.

Lugnande mantra

Genom att upprepa ett mantra (ett ord eller en fras) i tysthet till dig själv i meditationen är ett bra sätt att inte hänga upp sig i tankar som dyker upp. Om du inte har ett speciellt mantra i åtanke, finns det ett hav av guidade meditationer på Youtube.

När vi tänker positiva tankar släpper vi ut kemikalier i vår kropp, när vi tänker negativa tankar släpper kroppen ut negativa kemikalier.

 Stäng ögonen. Andas.

Börja med att ta några djupa och renande andetag. Andas in genom näsan, andas ut genom munnen. Fortsätt genom att andas i en normal avslappnad takt genom näsan med dina läppar försiktigt stängda

På din inandning kan du visualisera att kroppen andas in positiv energi, och på din utandning att du släpper all negativ energi. Repetera andningsövningen tills du känner dig lättare i kroppen och sinnet.

Repetera ditt mantra

Repetera ditt mantra mentalt, och fokusera din energi på din kropps hjärtparti. Hjärtchakrat. Jag tycker om att fokusera på hjärtchakrat för att det hjälper mig att inte bli distraherad av tankar som kommer och går.

Försök inte att tömma ditt huvud från tankar

Naturligtvis kommer tankar komma och gå. Låt dem, och släpp dem, se dem för vad dem är. Tankar. Försök att vara en observatör av tankarna istället för att identifiera dig med dem. – för du är inte rösten i ditt huvud. Du är tystheten mellan meningarna.

Stoppa mantrat.

Efter c. 5-10 minuter, sluta repetera mantrat. Behåll dina ögon stängda och fokusera din energi mot hjärtpartiet.

 

Se meditation som en dusch för din hjärna. Du duschar minst en gång om dagen (förhoppningsvis), borstar dina tänder två gånger om dagen, varför inte tvätta din hjärna? Vi tänker ständigt, bedömer, utvärderar. Även i sömnen. Vår hjärna behöver tid att slappna av. Bokstavligen.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer
    Sara Ches webbshop
    Dölj
    metro mode weekly

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!