Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Meditation Monday: How to use mantras and intentions + what’s the difference

sara-che-khaki-top-pink-zara-earrings

Hoppas ni har haft en underbar helg och en kanonstart på den nya veckan. Måndagar är och förblir en favoritdag, och jag älskar att inleda varje vecka med att sätta en intention, dvs en avsikt för veckan och mitt fokus beroende på vad som händer i livet, eller kanske inte händer.

Innan jag tog en paus från bloggandet brukade jag ha en stående måndagspost för att kicka igång veckan med motivation. Jag vill vidareutveckla formatet genom att dela med mig mer om mina intentioner, ev. mantran som jag använder och andra verktyg jag använder för att optimera vardagen. Istället för Monday Mantra (som ni ser överallt) ville jag sätta min egna prägel med att mynta det här stående momentet till Meditation Monday.

Vad är ett mantra?

Ett mantra kan vara ett ord, en mening eller flera. Det är en formel som hjälper tankeverksamheten under meditation. I den moderna världens utövande av andliga metoder har ordet “mantra” i folkmun blivit synonymt med “intention”. Dessa bägge ord har dock vitt skilda meningar.

 

sara-che-khaki-top-pink-zara-earrings

 

Ordet mantra kan istället brytas ner till två delar: “man”, vilket betyder sinne och “tra”, vilket betyder transport. Med andra ord är mantra ett sinnets instrument. Det är ett verktyg som många utövare av yoga och meditation använder för att fokusera. Det är ett kraftfullt ljud och en vibration som du kan använda dig av för att nå ett djupt meditativt tillstånd.

Ljudet “om” är ett ljud som ofta används för detta syfte. Ett mantra kan också förekomma i en song. Under utövandet av meditation låter utövaren yttra sitt mantra på ett tyst sätt och återupprepar mantrat för dig själv. Genom att göra detta kan du behålla ditt fokus och stanna kvar i dina tankar. Ett mantra kan hjälpa dig att balansera ditt sinne och din kropp. Genom att fokusera på vibrationen och låta denna förändra dig, kan mantrat frigöra ditt sinne från dess tvångsmässiga inblandning i spänning, oro och ångest.

 

Vad är en intention?

Ett mantra skiljer sig åt från en intention. En intention kan vara allt från avsikten att överkomma en rädsla, osäkerhet till avsikten att öppna sitt hjärta. Du kan ha intentionen att få en bra start på veckan. Du har först en intention och använder sedan ditt mantra för att behålla fokus på denna avsikt. På samma sätt som ett frö planteras med avsikten att blomstra till en vacker växt, kan ett mantra betraktas som ett frö som kan ge energi åt en avsikt. Du ger bägge typerna av fröer näring och med tiden ger din avsikt frukt.

Jag tycker det är jättespännande med ljud och ljudhealing. Hur olika toner kan påverka oss, ljudvågor, chanting mm. Dem senaste månaderna har jag mediterat på det vediska mantrat ”So Hum”, som på sanskrit betyder jag är det. Då jag ofta frågor kring vilka meditations klipp på youtube som är bra börjar, börjar vi med denna:

 

 

Vad är din intention för veckan? Hur tycker du om att börja dina måndagar? Sätter du avsikter för dagen när du vaknar? Använder du dig av mantran? Har du några favoriter? Som alltid blir jag som gladast när ni delar med er tankar, reflektioner, och ställer frågor i kommentarsfältet nedan.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • To be honest, I hate mondays, I really do. I think it’s the worst day of the week to start with..especially when it comes to work. Going to my work makes me kinda demotivated.. knowing that a lot of emails, applications are awaiting for me to deal with. Not a great fan to be honest haha. But as always, I love reading these motivational and inspiring posts. It may sound weird, but I didn’t know what the difference was between mantra and intention until I’ve read your post 🙂 Thank you for sharing this useful information with me Sara! You’re the best! 🙂

  Vivian 2018-07-10 14:21:30 http://www.viviantse.net
  Svara
  • Svar på Vivians kommentar.

   Be always honest 🙂 I can see what you mean. Have you given it a thought whether its the tasks that gives you these feelings or the working place? could be good thing to reflect upon. Or maybe finding a new way to go about it? I has the same feeling for a previous position and decided to leave. we spend so much time at work, so i need to love what i do for it to be worth the while. I’m so glad i could share something new, i see people use the world not accurately. Mantras and affirmations are great tool, however like any tool it needs to be used accordingly or else one cant achieve accordingly either. Much love! xx

   sarache 2018-07-10 16:09:29
   Svara
   • Svar på saraches kommentar.

    Hi Sara! Thanks for replying me! That’s actually a very good question. I think it’s both to be frank. I’ve been working as a credential evaluator for 7 years now and I knew from day 1 this isn’t something I really love. And in the past, I’ve applied for other jobs too, but in the end I stayed due to the flexibility. My job sucks, but I love the fact it’s flexible. I can take a day off whenever I want or I can work from home if I’m not able to get to the office. And this is something that suits my needs more since I’ve got Aiden. The other reason why I’d like to stay is because I love working with my colleagues. They’re all so nice and caring and I never had an issue with them or they with me haha. But honestly, the tasks suck and I sincerely hope I’m able to get another job once my life (read: Aiden) is more stable 🙂 Yes do write more of these posts! I love to “wake up” my mind and the way how you get people to think deeper about certain topics!

    Vivian 2018-07-17 06:14:46 http://www.viviantse.net
    Svara
    • Svar på Vivians kommentar.

     Hi Vivian! My pleasure dear, thank you for replying yourself! Thats great that you’re honest with yourself, and clear about what you do like about your job and not. explains why the e-mail feels overwhelming. i had a similar situation, loved my co-workers, the flexibility but what i was doing was killing me. I was working in banking and financial industry and i didn’t want to contribute to that industry for various reasons. I hope you find yourself in a place where you both love your job, your colleges and find the flexibility you require to make everything at home work as well. However this explains a lot why you don’t feel motivated, you’re heart isn’t in it 🙂 Thanks, will do 🙂 xx

     sarache 2018-07-22 08:07:43
     Svara
Sara Ches webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!