Hur jag förhåller mig till min hud, efter Dermapen

https://www.ateliertheche.com/journal/2019/1/9/a-360-holistic-approach-to-skincare

För ett år sedan avslutade jag en kur av Dermapen-behandlingar i samarbete med Akademiklinken. Jag hade haft hormonellakne i över 10 år. Bergskedjor på mina kinder som gjorde att jag gömde mig bakom mitt hår och mkt smink jag för att dölja. Jag skämdes, det påverkade inte bara mitt välmående men även mitt självförtroende.

Det tog MÅNGA år för mig att ta tag i min huds hälsa, och när jag väl påbörjade den resan gjorde jag alla möjliga tänkbara behandlingar som kemisk peeling, micro-needling (på klinik) osv osv. Inget gav det resultatet jag förväntade mig men längs med vägen lärde jag mig ett och annat som förebyggde min hud mot akne och orenheter.

I efterhand kan jag se att jag hade inte rätt kunskap. Det finns många fallgropar när det kommer till en blandhud som min, som tex att inte använda ansiktsolja för att förebygga olijheten. Jag märker det mer och mer, då jag än idag får mejl och DM på instagram av personer som funderar på att intestera i en Dermapen kur.

Jag kan även tillägga att behandlingarna jag gjorde innan Dermapen var inte förgäves, för om det inte vore för alla fantatsiska hudterpetuer som delade sin kunskap och utmanade mig att göra holistiska förändringar skulle jag inte ha detta 360 graders förhållningssättet som jag har idag.

Som jag brukar säga: nothing is ever lost. Allt handlar om vad vi plockar upp längs med vägen och hur vi väljer att förvalta det.På Atelier The Ché kan ni hitta en artikel med enkla holistiska tips på hur ni kan ta bättre hand om er hud. Ni hittar den här. Jag går igenom hur ni kan få en bättre relation till er hud med enkla medel och hur ni kan förändra er relation till er hud längs med vägen. Jag delar även med insikter som jag lärt mig det senaste året-som jag hoppas ni kan dra nytta av innan ni väljer att investera er tid och energi i en kostsam behandling.

Jag har blivit kontaktad av yngre personer som är under 20 år som funderar på att göra Dermapen för att reducera deras akne. Jag vill ta tillfälle i akt och förtydliga att kroppen är en under en stor transformation under tonåren. Jag om någon förstår hur jobbigt det är att ha akne, att inte känna sir bekväm i sin egna hud, hopplösheten och att spendera en massa pengar på hudvård i hopp om att snubbla över en mirakelprodukt. Låt mig göra dig en tjänst och bespara dig tid och energin, det funkar inte så. Jag hade precis fyllt 34 när jag avslutade min kur, resultatet är fantastiskt men om du har en hud som är benägen för hormonell akne eller orenheter så behöver du ha en 360 perspektiv till varför din hud reagerar som den gör. One formula does not fit all, det är upp till varje individ att map out det som funkar för dig. Mer om hur du gör det hittar du i inlägget.

Hur ser er relation till er hudvård ut? Har ni haft akne, eller tom hormonell akne som jag? Har ni testat Dermapen, eller funderar på att göra det? Kommentera gärna nedan och dela med er tankar och erfarenheter.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • I’m glad to read that you have completed your cure Sara. I can imagine how hard it has been to have had this even though I have not experienced it myself. I agree with you, I also think it’s good to not recommend it to people who are in their early 20s to get such a treatment as their skin will change from time to time.
  To be honest, my skin gets very sensitive during my pregnancy and I went to a beauty salon for advice. I have learned the difference between dry and dehydrated skin. For the longest time I thought I had a dry skin, but it turns out to be dehydrated. Now I’m more aware of what I should do or avoid if I want to have a better relationship with my skin.

  x

  Vivian 2019-01-14 11:54:25 http://www.viviantse.net
  Svara
  • Svar på Vivians kommentar.

   It has been a journey to say the least but it has also taught me a lot along the way. insights are always a blessing so i grateful because i can relate to people who struggle with the same skin condition. No i would never, and in my article linked in this post i also share more into depth why it’s important to have a 360 degree approach to skincare. its so much more than what you apply on the skin, just as you mentioned about being dehydrated. also, many salons are into making a buck just as all companies are so therefore i cant stress enough the importance of educating yourself. glad you have a better relationship to your skin too. how have it been during you pregnancy? did you notice many shifts?

   xx

   sarache 2019-01-14 15:46:47
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!