Jag är inte en Spirit Junkie

sara_che_metro_mode_tidning

Förra veckan var Metro Modes redaktion gulliga och lyfte min blogg i tidningen, det gör mig glad, varje gång. Jag uppskattar det verkligen, att jag får finnas här på Metro Mode och att tjejerna uppskattar det jag skriver om.

Men jag reagerade nämligen på att jag blev titulerad som ”spirit junkie”.

Den korta förklaringen till det är: om det finns någon som helst insikt i vad spiritualitet är, vad det innebär och vad det lär så är det väldigt tydligt att ordet ’junkie’ inte tillhör det vokabulär.

Men eftersom det inte är en självklarhet, så vill jag dela med min kortfattade förklaring pga. jag vill att ni, som faktiskt läser den här bloggen och ÄR intresserad av spirituella läror ska förstå.

Att leva ett spirituellt liv, handlar till en början om balans. Balans i allt, balans i dig själv och allt du gör. Balans i dina chakran, balans i din kost, balans i ditt sinne, och balans i ditt hjärta. Jag må vara väldigt intresserad av filosofi, religion, historia, sociologi, psykologi (listan kan bli lång, men jag utgår ifrån att ni fattar poängen vid det här laget) osv, men just denna blogg är tillägnad ett fokus på glimtar från mitt liv, hur jag som en intuitiv person har genom olika verktyg som meditation lyckats komma närmare mig själv, kärlek till mig själv, läkt ångest och depression, och fördjupat min spirituella resa. Hur jag med dessa läror lever mitt liv i ett modernt samhälle.

Om du som går en hängiven väg kan förstå vad den resan faktiskt innebär, du att den resan är extremt intim–det finns en vördnad som inte går att måla upp med ord.

Jag tar medvetet avstånd från att ”junkie” något i mitt liv, jag tar tom aktivt avstånd från personer som är gränslösa. Om vi tittar på ordet junkie, signalerar det en person som ”beroende/missbrukar _____”.  Det i korrelation med spirituella läror signalerar en person som fyller på egot, men missat det inre arbetet.

Jag förstår att efter att Gabriell Bernstien släppte sin bok Spirit Junkie att hon myntade ett begrepp som människor gärna slänger runt för att beskriva en person som må vara djupt intresserad av spiritualitet. Låt oss inte heller glömma att Gabrielle är en f.d. kokain missbrukare också, vilket också gör att titeln känns mer relevant pga. hennes missbrukshistorik. För er som inte vet Gabrielles historia kan jag berätta att det är hennes bok handlar om hur gick från att leva ett liv i missbruk till att bli vem hon är idag genom att applicera verktyg och läror från boken A Return to Love: Reflections on the Principles of ”A Course in Miracles” av Marianne Williamsson (läsvärd bok).

Jag ser även att begreppet i mångas Instagram bio’s numera, det inte ett begrepp jag kan identifiera mig med. Det är inte den läran jag lever efter. Låt mig även addera att jag vet att redaktionen har högst goda intentioner, det är inte vad detta inlägg handlar om. Jag är som sagt väldigt tacksam för deras stöd.

Spiritualitet är inte allmänbildning, jag vill råda var och en av er att vara källkritiska och vara mån om att ha en faktiskt förståelse innan ni yttrar er om något som ligger utanför er kunskapsram. Jag mentorer som jag har studerat med över 13 år, jag har lärare, äldre och yngre från olika För att vara rak så handlar det om brist på kunskap. . Jag har även läst psykologi i flera omgångar på universitetsnivå, i USA hade jag en av Californias mest kända sociologilärare. Jag har studerat Raja yoga meditation med yogiska nunnor och idag studerar jag under USA’s störta manifesterings konsult, Lacy Phillips utöver mina två mentorer.

Vad det handlar om är att spiritualitet börjar bli en trend, allt fler personer pratar om det vilket är jättebra. Det betyder inte nödvändigtvis att den informationen stämmer.

Ett bra exempel på det är personer som tror på The Secret. Ja, det finns en manifesteringslag, precis som det finns en gravitationslag. Men strukturen på den lagen är inte så enkel att du kan tänka dig till vad du vill skal manifestera, och en visual-board är ’spiritual bypass’. Något som vi har blivit matade att tro, du kan tänka dig gul och blå om du vill, det betyder inte att du kommer manifestera vad du kallar in. Så du kan slappna av, du kan tänka negativa tankar om du vill, det betyder inte att negativa saker kommer att hända dig. Manifestering sker i korrelation men hur vi värderar oss själva utifrån vårt undermedvetna. Den strukturen sätts från mellan 0-14 år.

Det finns en struktur till universella lagar som är mer omfattande än att tänka sig och visualisera sig fram. Om ni är genuint intresserade av hur ni kan fördjupa era kunskaper i manifestering, skriv i kommentarsfältet.

Tillåt mig dra en annan parallell, ni som är verkligen inne på astrologi vet att en person är inte enbart sitt soltecken. Det finns 12 olika hus som påverkar, plus om vi ska gå in i ”the nitty gritty”, graderna i förhållande till alla planeter spelar roll. Dvs hur många grader respektive vilken planet var i den tidpunkten du föddes, beroende på var i världen du föddes.

Med det sagt, jag är inte en spirit junkie.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
  • Hej Sara! Då vet vi det till nästa gång. Toppen att du säger till! Bästa/
    Cassandra

    Cassandra Brunstedt 2018-12-25 12:39:53
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!