Let’s discuss: what’s the energy behind your judgment is saying

sara-che-curly-hair-meditation-coach

Jag blir så trött, så trött att jag behöver säga ifrån. Låt mig backa bandet för er, jag har flertal gånger bemött personer som har åsikter på att om man ”är en sak, så kan man inte vara något annat”.

Tillåt mig förtydliga, för något år sedan satt jag i en panel för lanseringen av ett hudvårdsmärke. Vi fick ingen information om vem hen var och dess bakgrund. När vi i panelen pratade om huruvida vinklingen på videoklippet för marknadsföringen gick hand i hand med varumärkets värderingar sa en person att det inte hade vart en trovärdigt varumärke om personen bakom var en modeprofil.

Ursäkta? Hur kan det ena exkludera det andra? Vi som har jobbat med media och marknadsföring vet att mode, skönhet och musik är tre grenar som har sammanflätats sedan medias begynnelse. Hur kan det inte vara trovärdigt att en person med modebakgrund gör en hudvårdslinje?  Om kommentaren hade kommit från en person som inte är verksam inom media, hade vart en sak. Men när det kommer från en person som pratar om inkludering­–men i själva verket har en trosbild som är exkluderande börjar jag ifrågesätta hens trovärdighet för den inkludering som hen bedriver.

Det ena kan dvs inte excitera med det andra? Så tex om jag hade valt att släppa en hudvårdslinje när mitt bloggfokus var mode, då hade det inte vart trovärdigt enligt denna person.

Det här var inte första gången jag hörde en kommentarer som denna, och inte den sista, men det här är inte en dagbok av människors exkluderande mind-farts utan en respons till min bloggkollega, Joanna och Yogagirl, Rachel Branthen.

Tidigare i veckan läste jag Joannas inlägg (här), om att hon varit på ett nätverksmiddag och fick frågan hur det är att vara träningsprofil som gillar smink och kläder . Idag läste jag ett inlägg där Metro lyfter att Rachel Branthen fått kommentarer att hon är mkt finare utan smink efter att ha publicerat en bild på sig själv i smink (här).

Till en början säger dessa kommentaren inget om personerna, vare sig vi pratar om hudvårdslinjens grundare, Joanna, vare sig hon tränar eller inte tränar och vad hon gör utöver det eller Yogagirl, med eller utan smink. Det säger däremot mkt om dem personerna som har dessa begränsade åsikter och att dem tar sig friheten att döma en person baserat deras smala världsbild. Sorry, but I’m not sorry. Det räcker nu.

sara-che-curly-hair-meditation-coach-lindex-zalando-day-et-birger-mikkelsen-

Oavsett om du har ett yrke eller intresse som har med välmående att göra, betyder inte det att du inte kan tycka om ting som du finner vackert, smink eller kläder. En människa är inte bara ett intresse, en människa är inte bara en egenskap. Vi är så mkt mer! Och vare sig vi pratar om grundaren bakom hudvårdslinjen, Joanna eller Yogagirl så visar samtliga personer på att de är tre starka individer som har många intressen och som våga stå i sitt ljus och äga det.

Ur ett energimässigt perspektiv, vill jag vända på ämnet och nämna att personer som har dömande åsikter som yttrar sig i form av elaka kommentarer, avundsjuka eller svartsjuka är personer som inte har bemött sig själva helt. Med andra, de är personer som förnekar sig själva pga. deras begränsade bild av verkligheten har fått dem att tro att världen är svart eller vit.

Betyder det att jag inte kan intressera mig för märkeskläder för att jag är spirituell och meditations coach? Betyder det att jag måste gå omkring i kläder som matchar er trosbild för att ni ska kunna acceptera mig som en spirituell person/meditations coach? Det kommer inte att hända.

Betyder det att jag inte kan intressera mig för saker och ting som kanske anses vara ”ytliga”, bara för att du har en bristande bild på hur det är att leva inifrån och ut? Den här världen må vara dualistisk på många sätt, men det betyder inte att din verklighetsuppfattning behöver vara begränsad efter konstruerade fack.

Nästa gång du dömer någon, eller kastar svartsjuka eller avundsjuka omkring dig vill jag uppmana dig att stanna upp för en sekund. Det är något i dig själv som du behöver bemöta, titta på ur ett annat perspektiv. Avundsjuka och svartsjuka är en stark indikation om att du har en förminskad bild av dig själv (oavsett om du är medveten eller inte medveten om den), friktionen inom dig uppstår som en stark känsla (dvs svartsjuka och/eller avundsjuka) pga ditt inre försöker säga till dig: du kan också, du är också värd att förverkliga den delen i dig själv/ditt liv.  Men du behöver titta på det för att kunna transformera den låg vibrerade känslan till en högvibrerande känsla.

Frågor på det? Tveka inte på att ställa dem i kommentarerna nedan, all feedback är välkommen!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!