Spiritual & Astrological Meaning of Equinox September 2018

sara-che-lindex-rosa-bandet-pressfrukost-emma-matsson

 

Idag infallet höstdagjämning här på norra halvklotet – på södra halvklotet vårdagsjämning. När solen korsar denna punkt resulterar det i lika många timmar av ljus och mörker.

Det är en betydande vändpunkt under det astrologiska året och markerar att vi har kommit  halvvägs genom de 12 olika konstellationerna. Vi iranier firar tex. vårt nyår under vårdagsjämning – Nowrouz som betyder ny dag.

I år rör solen sig genom vågens tecken som representerar balans och samarbete med andra. Tiden har kommit för oss att vända vår uppmärksamhet mot ”andra” genom att fokusera på hur vi kan skapa hälsosamma relationer och partnerskap.

Vågen energi vill lära oss att hitta balans mellan att värdera oss själva och våra behov samtidigt som vi tar hänsyn till andras behov och viljor. Det är tid för att hitta harmoni och balans i alla aspekter av ditt liv.

Med årstidens förändring finns det också ett skifte i flödet och riktning av energi.  Här på norra halvklotet börjar energin att flytta inåt och vi uppmanas att släppa det som längre tjänar oss. Detta speglas i naturen, träden börjar skifta färg och fälla löv medan vädret blir svalare. Vi har mindre timmar av ljus och kvällarna blir längre.

Naturens skifte ger oss en inblick i vad som sker inom oss samtidigt som det förbereder oss för vintern som är den sista perioden innan det astrologiska nyåret börjar. I år bär höstdagjämning inflytade av astroried Chiron. Inom astrologi talas det om Chiron som en healer, varhelst Chiron dyker upp i ditt astrologiska diagram indikerar ett sår som du behöver titta närmare på.

Chirons sår är karmiska och representerar lärdomar och teman som din själ ska bemästra. Vågenergin handlar om partnerskap, om att öppna oss till andra och öppna vårt hjärta mot andra genom att utveckla empati för våra medmänniskor. Som samhälle är vi inte alls bra på att förstå eller respektera våra medmänniskor. Istället för att förvalta varandras skillnader blir vi hotade (rasism, sexism, elitism, osv…) och dömer de som går mot strömmen.

Empati anses vara en svaghet och vi uppmuntrar till att tävla mot varandra – hela systemet är uppbyggt på hierarki, och det är lätt att falla i fallgroparna för att ta sig till toppen.

Chirons energi med solen i Vågen är här för att lära och påminna oss om att vi är alla samma. Människor. den är här för att heala kulturella och djupt satta sår som vi har i våra relationer till varandra. Den är här för att hjälpa oss att se att dessa skillnader är endast en illussion (och systematisk konstruktion) – och att innerst inne är vi alla sammankopplade. Vi är ett.

sara-che-sheilan-arnell-emma-matsson-together-lindex-Astrology and Spiritual Meaning of the-Equinox-September-2018

 

De skillnader vi upplever i andra och de ”problem” vi har med varandras olikheter är kraftfulla lärare för oss. Om du känner dig hotad av någons härkomst, skrämd av någons sexualitet eller förolämpad av någons kulturella arv eller tom klädstil är det verkligen ett budskap att du behöver titta närmare i dig själv – och en påminnelse att det finns delar av dig själv som du ännu inte har accepterat.

Låt inte den här världen få dig att känna dig otillräcklig, låt inte andra få dig att känna dig mindre för att du är den du är, Låt inte samhället diktera hur du ska leva ditt liv. Bana din egna väg och lita på att när du följer ditt hjärtas väg så är allt en möjlighet.

Det här är en tid att läka den kollektiva klyftan, en tid för att korsa bron mellan ditt ego och ditt högre jag för att känna sambandet, styrkan och kärleken som kommer ifrån att vi är ett.

Vad betyder höstdagjämningen för dig? Har du tidigare reflekterat över dess astrologiska och/eller spirituella innebörd? Och alla ni HSP, hur mår ni mitt i allt detta? Jag vet att det har varit en intensiv vecka för många av oss, många människors känslor läcker och kanske har du fått bevittna detta? Hur hanterar du den här övergångsperioden? Känns hösten glädjefylld eller ångestladdad?

Tveka inte på att ställa frågor i kommentarsfältet, eller en kommentar så kan vi prata mer djupgående.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!