Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Style: three ways to de-cutiefy dresses

sara-che-h&m-dress-trend-ss18-beyond-retro-vintage-basket-bag-joshua-sanders-sock-sneaker-go-to-paris-curly-hairsara-che-h&m-dress-trend-ss18-beyond-retro-vintage-basket-bag-joshua-sanders-sock-sneaker-go-to-paris-curly-hairsara-che-h&m-dress-trend-ss18-beyond-retro-vintage-basket-bag-joshua-sanders-sock-sneaker-go-to-paris-curly-hairsara-che-h&m-dress-trend-ss18-beyond-retro-vintage-basket-bag-joshua-sanders-sock-sneaker-go-to-paris-curly-hairsara-che-h&m-dress-trend-ss18-beyond-retro-vintage-basket-bag-joshua-sanders-sock-sneaker-go-to-paris-curly-hair

När det kommer till min personliga stil har ordet gullig aldrig korrelerat med mig. Jag kan inte identifiera mig med gullig och får en obehaglig smak i munnen när estetiken går mot det socker söta. Inte min kopp av te helt enkelt, inget mer med det.

Jag får ofta höra hur vänner och bekanta kan ha svårt att hitta klänningar, speciellt när modet går mot den ”sötare” hållet. Jag förstår dem helt, jag är själv en som inte tycker om ”när det ser för gulligt ut” – vilket för övrigt är en subjektiv fråga. smaken är som baken, allas är olika, right?!

Sedan jag var liten tyckte jag om att leka med kontraster. tom när jag skulle välja vart min draktatuering skulle bo kändes konceptet av kontrasten mest spännande. Och jag måste medge att det har varit intressant att höra alla möjliga kommentarer om just tatueringen pga den kanske inte är så förväntad ”på en liten tjej” som mig. Skorpionen i mig går igång på att sätta hål på människors bubblor.

Genom åren har min fascination av kontraster också mynnat ut i min stil. Även när det kommer till att sätta ihop en look. Tänk er lite som en kock, det ska finnas inslag av olika nyanser och lager. Det gör en stil mer flerdimensionell istället för bara ”sportig” eller tom dem som följer trender upp till tänderna. Personligheten kommer inte fram. Jag tycker om att se vem personen bakom kläderna, inte att kläderna bär personen.

Hur gör jag för att ändra sötbalansen i en look? Skorna! Se skorna nästan som en bas, med den basen kan du göra om hela tonaliteten på några sekunder. För mig översätts det till sneakers. Ett, mina gå-i-klackar-hela-dagen är över (med undantag för om jag hittar skor som behandlar fötterna väl).Två, jag behöver vara effektiv och ninjig om dagarna. Klackar må vara bra för hållningen men det boostar inte min hastighet.  Tre, det ger helt enkelt en annan vibe till resten av looken.

Jag tycker ett ”ofärdigt” hår också kan ge mkt personlighet till heltheten. Jag älskar mitt vilda hår, det lever sitt egna liv och jag har inget att säga om saken. Jag har tom insett att jag vill inte säga ngt heller, hon får göra sin grej och jag sköter kläderna. Funkar bra så, och ju mer jag låter henne vara så kommer hon mer tillbaka till hennes naturliga utgångsläge (för många år av plattat håret).

Smycken, gör din look personlig genom att bära smycken som är personliga. Dvs kanske har  ett emotionellt värde, jag tycker det är synd att charmen i återkommande objekt har suddats ut i all hets om att ha det senaste bla bla ZzzzzZZzzz. Ni fattar. Har du inget som är personlig för dig? Bär det några månader i sträck så kommer du känna dig naken utan, och voilá så har du skapat en assessor som identifieras med dig. Jag brukar tex. ofta få kommenterar för mina stora örhängen, och att det är ngt som kan identifieras som typisk mig.

Hur skulle du beskriva din stil? Är din stil personlig? Håller du på att klura ut vad din stil är? Hur skapar man en personlig stil? Nedan har ni några tips på sjukt fina skor som jag gärna parar ihop med en sötare klänning, en av dem finns redan i min samling om ni bläddrar.

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer
    Sara Ches webbshop
    Dölj
    metro mode weekly

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!