HAMSA: meaning and essence

sara-che-hamsa-fatminas-hand-betydelse-amulette-

Mina smycken är mina amuletter, precis som alla mina sju tatueringar har varenda smycke en särskild betydelse. Var och en som tjänar ett viktigt syfte, var och en påminner min om sin essence de dagar jag glömmer. Var och en noggrant vald, eftersom jag väljer endast att ha på mig det som hjälper mig att vibrera högre.

Hamsa-handen är ett universellt tecken på skydd, kraft och styrka som går tillbaka till antika Mesopotamien. Känd som Fatima’s hand i islam och Hand of Mirjam i judendom, antas det att skydda mot det onda ögat och och alla längre energier.

Ordet ”Hamsa” betyder ”fem” som representerar fingrarna på höger hand. För hinduer och buddhister symboliserar den chakran, energiflödet i kroppen, de fem sinnen och de mudra (handspositioner) som påverkar dem.

Varje finger ansluter till ett element och chakra:

Tumme – Fire element, solar plexus chakra

Pekfinger – Luftelement, hjärtchakra

Långfinger – Eterelement, halschakra

Ringfinger – Jordelement, rot chakra

Lillfinger- Vattenelement, sakral chakra

 

Det finns två sätt att visa Hamsa:

Nedåtvänd hand eller Varada Mudra

När Hamsa-handen vetter ner, öppnar den dig för all överflöd och godhet i universum och välkomnar dem i ditt liv. Hand som vetter ner ger också frugtbarhet och svar på böner och manifestationer. Ofta i denna position är fingrarna stängda ihop för att få lycka till.

Uppåtvänd hand eller Abhaya Mudra

När Hamsa-handen är vänd uppåt är det ett universellt tecken mot ondska. Det är ett kraftfullt tecken för skydd och skyddar oss från våra inre tankar om hat, svartsjuka och osäkerhet. Ofta i detta läge sprids fingrarna för att avvärja ondskan.

För mig personligen är Hamsa inte endast en skyddsamulett, men främst en påminnelse om kärlek och medmänkslighet. Jag väljer att skriva order compassion istället, eftersom jag tycker inte det finns ett svenskt ord som representerar den fasetten av ljus som i Hamsa’s energin. Även om detta är en skyddsamulett mot negativitet, påminner Hamsa mig mest om det finaste som finns, kärlek. Jag talar inte om romantisk kärlek, utan fasetten agape (grekiskt ord för kärlek). Agape innebär att älska människor förbehållsamt. En av mina bästa vänner och tribe systrar brukar skämtsamt säga: Vad skulle Buddha göra i den situationen. Den typen av oförbehållsam kärlek, respekt och vördnad. Mott oss själva, och mot andra. Kom ihåg att hur vi behandlar oss själva mynnar alltid ut i hur vi behandlar andra. Och där ljus finns, kan inte mörker finnas. Mitt halsband kommer från svenska märket Syster P, ni hittar det här.

Må din Hamsa Hand ge dig kärlek, ljus, lycka och skydd. 

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!