Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

7 Facets

sara-che-N.C.P.-Olfactivessara-che-N.C.P.-Olfactivessara-che-N.C.P.-Olfactives

7 Facets, här. Iiris och Vanilla, här. Örhängen, Jane Køing. Halsband, SysterP.

 

Det här med parfym. Det är personligt. Och för somliga mer än andra. Jag blev rätt tagen när jag fick höra om Noomi Rapaces relation till dofter. Inte just för att jag delar samma relation men just själva relationen kan jag relatera till.

För Noomi är doft något speciellt. Ett medel för att komma djupare i en karaktär hon spelar. Ett medel att kunna skilja på sig själv och karaktären. Ett skydd och förlängning till hennes aura. Jag kan förstå varför hon skapade The Piece, en halssmycke där du kan bära hennes parfym som en amulett för ditt elixir.

Om inte själva storien bakom hennes relation bakom parfymerna var fascinerade men även namnet. 7 Facets, ni hör väl redan där att hon talar mitt språk. Med dessa sju facetter, dvs dofter kan du blanda, lagra, för att komponera just din personliga doft. Och för Noomi är doft väldigt personligt, så pass att hon föredrar att ingen doftar som henne.

Jag måste medge att det är riktigt kul att gå loss och prova sig fram. Blanda en dovare doft, som tex Lether & Vetiver med Clementine & Violeta Flower. Sedan blandas dessa dofter med din kroppsdoft vilket sätter den ultimata tonen för individuella doftuttryck.

I kollektionen finns sju dofter som representerar var sin klassisk doftnotsfamilj – citrus, floral, frukt, chypre, fougère, oriental och woody. Personligen dras jag alltid till citrusdofter, men jag är inne på en experimentell period där jag kör lite blommigare dofter. I sommar kommer jag bland annat använda mig av Iiris & Vanilla, den är utanför min komfort fast jag gillar skarpt. Vad är din doft för sommaren?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer
    Sara Ches webbshop
    Dölj
    metro mode weekly

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!